Public Affairs

Trouble in Paradise wint twee (!) European Excellence Awards 2011

Het MCO heeft met Trouble in Paradise en Burson- Marsteller maar liefst twee (!) European Excellence Awards gewonnen in de categorieën ‘Entertainment and Culture’ en ‘Nederland, België, Luxemburg’. De prijs is bedoeld voor de beste prestaties op het gebied van professionele communicatie in Europa. De flash mobs op Den Haag Centraal en de Dam die door de musici van het MCO werden uitgevoerd hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de publieke bewustwording over het belang van het MCO voor Nederland en de muziek. In 2010 kondigde het kabinet Rutte aan het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) af te schaffen. Na een kort moment van verbijstering is er vervolgens met veel energie op een positieve manier actie gevoerd. De heeft erin geresulteerd dat de verdwijning van het MCO is voorkomen. Wel wordt er nog steeds fors bezuinigd en moeten RKF en bibliotheek en educatie verdwijnen. De strijd om de gevolgen zoveel mogelijk te beperken gaat dus nog steeds door.  

Deze prijs was niet mogelijk geweest zonder de meer dan bijzondere inzet van alle medewerkers van het Muziek Centrum van de Omroep. De musici van zowel het Radio Filharmonisch Orkest als de Radio Kamer Filharmonie als het Metropole Orkest en het Groot Omroepkoor hebben deze acties muzikaal onder zeer bijzondere omstandigheden neergezet. Daarnaast is er erg veel werk verzet door de afdeling Communicatie, Educatie en de Muziekbibliotheek en de kantoormedewerkers om dit project te kunnen realiseren. 
Wij zijn erg blij met de prijs maar de hoofdprijs zou het behoud van het MCO zijn. Zij hebben nog steeds uw steun nodig!

Tags: , , , ,