Public Affairs

Eerste breuk in het regeerakkoord ten gunste van het Muziekcentrum van de Omroep

Met een pennenstreek is het Muziek Centrum van de Omroep (MCO) in het regeerakkoord wegbezuinigd. Dankzij de veelgeprezen kwaliteit van de MCO-ensembles, het enorme aantal (inter)nationale protesten, de volle zalen en de breed georganiseerde politieke druk wordt het budget voor de helft gegarandeerd. Dit betekent nog steeds het einde van het Metropole Orkest, de Muziekbibliotheek en MCO Educatie. De exploitatie van het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg Utrecht komt hierdoor ook in grote problemen. Het is aan de Tweede Kamer om dit voor het Nederlandse muziekleven zo unieke en onvervangbare instituut te laten voortbestaan.

http://www.zie.nl/video/algemeen/Muziekensembles-voeren-actie-in-Amsterdam/m1gz5xpfi8fi

Tags: , , ,